Projekt

Tidigare projekt

Kurser i storytelling MARRAKECH

Utveckla din förmåga i gestaltning

I Marrakech magiska medina. Bland ormtjusare, magiska palats med Atlasbergen som kuliss får du utveckla  karaktärer, konstruera mönster, skapa berättelser, miljöer och finna din styrka som visuell kommunikatör. 

"De där morgnarna, dagarna och kvällarna i Marrakesh - med Ida Kriisa som kreativ ledare, inspiratör och vår guide till både staden och skapandet - det är sådana dagar jag vill ha mer av i livet." Camilla Flinkenbro, Kommunikationsansvarig, Ottobonii.

Storytelling genom konsthistorien

Reklamstudenter, Reklambyråer

"Jag studerade på en konstskola innan jag blev formgivare. Jag har verkligen saknat konsten! Äntligen fick jag lite ny energipåfyllning och mängder av tips på hur man redan på 1500-talet jobbade med sånt som ingår i mitt jobb nu. Jättebra!"

"Vilken otroligt rolig resa jag fick genom konsthistorien av dig! Tänk om det var du som undervisat i historia?! "

Konstnärlig handledning

assistens till Maria Friberg, Anna Odell, Joanna Lombard

"Ida har hjälpt mig med..."

Normkreativitet för lärare

Estetisk Kongress, Fortbildningsdagar i olika län och kommuner.

"Det var väldigt givande att få lyssna på dig i dag. Du väckte mycket tankar. Stort tack för inspiration! Av alla verk jag fått ta del av i dina olika föreläsningar var det inget som lämnade mig oberörd. Inte minst uppskattade jag dina pedagogiska tips" Klas

Konstnärliga salonger 

Flärd och och konstnärliga möten

I konstnärliga salonger runt ett tema där alla bidrar med gestaltningar/presentationer 

"På Dandy-salongen tog jag med mig en tvättäkta Dandy som tillsammans med mig på divanen, framställde en performance runt alla våra trevande första kärlekar ."

Illustration 

På Forsbergsskola

Handledning på individuell nivå som berör illustratörsyrkets olika arbetsfält.

"Tusentack för dina kloka, djupa autentiska uppteckter och levande kommentarer!Som att du har ett sjette sinne. Du hade alla rätt.  Att se hur mycket du kan "läsa" genom att kolla på mina övningar, det är fantastisk. Jag blir rörd, en känslostorm skyllde över mig då jag läsa feedbacken jag fick ut av deg. Jag är överväldet, jag är väldig peppad att fortsätta. Jag vet inte var jag ska, jag vet inte hur jag landar, men jag fortsätter.Tusenhjärtligtack för alla fantastiskt gode råd, kunskap och sköna fina kommentarer!! Allt gott// .Annelise

"Här kommer nu min lösning till det sjätte och sista brevet. Det känns
lite vemodigt måste jag säga, men jag har lärt mig massor av
uppgifterna och av din feedback!
Jag tror att det var allt! Återigen, tack för din grymma handledning
under den här kursen! Det har varit sååå inspirerande! :)
" Frida